Category Archives: Barazi gjinore

Aborti selektiv/ 117 milionë femra i “humbasin” botës çdo vit

Për "Shëndet+": Prof. Asoc. Dr. Rustem Celami, Obstetër Gjinekolog Për të kuptuar më mirë problematikën e abortit, përkatësisht aborti selektiv për sa i përket gjinisë, duhet të kuptojmë termat kryesore për abortin dhe një panoramë të shkurtër historike dhe ligjore. Aborti përkufizohet si ndërprerja e shtatzënisë deri në javën e 20 të barrës, referuar Organizatës Botërore…
Më tepër

Teknologjia e avancuar favorizon abortet selektive

Mimoza Keta, gjinekologe Është e vështirë të flasësh për abortet selektive. Aborti është nxjerrja jashtë kavitetit të mitrës e produktit të koncepsionit. Ligji mbi abortin është vënë në vitin 1996 dhe parashikon ndërprerjen e shtatzënisë deri në javën e 12-të. Pas javës së 12-të aborti bëhet vetëm nëse rrezikohet jeta e e nënës apo nëse…
Më tepër

TFL shpall 3 çmimet fituese të ekspozitës fotografike “Vështroje”

  Shoqata "Together for Life", mbështetur nga UNDP Albania, UN Women Albania, UNFPA Albania dhe Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale me fonde të qeverisë suedeze (Embassy of Sweden in Tirana), shpallën 3 çmimet fituese të ekspozitës fotografike “Vështroje”, që synoi të sjellë gruan dhe vajzën shqiptare në fokusin e vëmendjes të të rinjve shqiptarë të apasionuar pas fotografisë. Kjo ekspozitë…
Më tepër

“Vështroje”/ “Look at her”, çelet fushata për nxënësit e Liceut Artistik

Përfaqësues të shoqatës “Together for Life”, prezantuan projektin "Vështroje"/ "Look at her" për nxënësit e Liceut Artistik ne Tirane. Pas njohjes së kritereve bazë që duhen për pranimin e fotove, si dhe datës së fundit për dorëzimin e punës, nxënësit morrën instruksione për realizimin e fotografive sa më cilësore nga fotografja Ivana Dervishi. Ivana përmblodhi…
Më tepër