Category Archives: Media

TFL fiton betejën gjyqësore për fëmijët me probleme të rënda dëgjimi

Gjykata konstaton diskriminim e të miturit me shurdhësi të rëndë në dëgjim dhe urdhëron ndreqjen e pasojave shëndetësore. Shoqata Together for life, në bashkëpunim me Komitetin Shqiptar të Helsinkit, ka ndjekur në rrugë gjyqësore çështjen e të miturit G. L., i cili është diagnostikuar me ”Hypoacusia billateralis profonda, surdomutisim”, ose shurdhësi e rëndë në të…
Më tepër

Tfl trajnim me gazetarët: Sfidat e të qenët i saktë, i shpejtë dhe konciz

Shoqata "Together for Life" me mbështetjen e Ambasadës së Mbretërisë së Vendeve të Ulëta, organizoi sot (të premten) një trajnim me gazetarët lidhur me korrupsionin në shëndetësi dhe të drejtat e pacientëve. Trajnimi u organizua me qëllim që gazetarët të aftësohen në gazetarinë investigative për të qenë më të saktë në pasqyrimin e lajmeve, por…
Më tepër

TFL fiton betejën e parë gjyqësore në mbrojtjen e pacientëve

 Shënohet edhe fitorja e parë e pacientit të mbështetur në proces gjyqësor nga shoqata "Together for Life". Në muajin mars, Gjykata e Shkallës së Parë të Tiranës i ka dhënë të drejtë pacientes E. R., të referuar nga shoqata "Together for Life", e cila ka paditur Qendrën Spitalore Universitare "Nënë Tereza" për mosmarrjen e shërbimit të duhur për…
Më tepër