Category Archives: Investigime

Hetim administrativ mbi diskriminimin e pacientëve me kancer. TFL dhe KSHH vënë në lëvizje Komisionerin

Në një vendim të marrë me nr. 49, dt. 07.02.2018, Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi e ka akuzuar Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza” se ka diskriminuar drejtpërdrejtë shtetasen G. D., dhe të gjithë pacientët e Shërbimit të Hematologjisë për shkak të gjendjes shëndetësore. Vendimi i Komisionerit vjen pas një kërkese të bërë në muajin shkurt…
Më tepër

Të Drejtat e Pacientit nuk njihen, injorohet Urdhri i Ministrit

Gazetarë: Ornela Hila, Elona Tereziu, Donjeta Zeqa Karta e të Drejtave të Pacientit është një dokument zyrtar ndërkombëtar i miratuar nga Ministria e Shëndetësisë në Shqipëri që më 15 dhjetor 2010 dhe përmban 16 pika. Kjo kartë shërben për të vendosur pacientin në qendër të sistemit shëndetësor duke përmirësuar vazhdimisht cilësinë e kujdesit shëndetësor. Pavarësisht…
Më tepër

Qindra fëmijë rrezikojnë shurdhimin, ministria “vazhdon studimet”

Arlinda Gjypi Qindra fëmijë rrezikojnë shurdhimin. Me gjithë ngritjen e zërit, duket se Ministria e Shëndetësisë e ka marrë “me terezi” këtë çështje, që duket shumë e largët për përparësitë e saj. Teksa Ministria e Shëndetësisë premtoi në vitin 2014 zgjidhjen e çështjes së implantit koklear, sot në 2016-n fëmijët që lindin me probleme me…
Më tepër