Category Archives: Investigime

Të Drejtat e Pacientit nuk njihen, injorohet Urdhri i Ministrit

Gazetarë: Ornela Hila, Elona Tereziu, Donjeta Zeqa Karta e të Drejtave të Pacientit është një dokument zyrtar ndërkombëtar i miratuar nga Ministria e Shëndetësisë në Shqipëri që më 15 dhjetor 2010 dhe përmban 16 pika. Kjo kartë shërben për të vendosur pacientin në qendër të sistemit shëndetësor duke përmirësuar vazhdimisht cilësinë e kujdesit shëndetësor. Pavarësisht…
Më tepër

Qindra fëmijë rrezikojnë shurdhimin, ministria “vazhdon studimet”

Arlinda Gjypi Qindra fëmijë rrezikojnë shurdhimin. Me gjithë ngritjen e zërit, duket se Ministria e Shëndetësisë e ka marrë “me terezi” këtë çështje, që duket shumë e largët për përparësitë e saj. Teksa Ministria e Shëndetësisë premtoi në vitin 2014 zgjidhjen e çështjes së implantit koklear, sot në 2016-n fëmijët që lindin me probleme me…
Më tepër

Implanti koklear, fëmijët me probleme dëgjueshmërie dhe privilegjet shëndetësore të ministrit Beqaj

Arlinda Gjypi, kryeredaktore e gazetës “Shëndet+” dhe Shëndeti Online “Në përmbushje të angazhimeve tona programore, në 10 paketat e shërbimeve të kujdesit shëndetësor që miratuam në qershor, përfshihet edhe ajo e implantit koklear, prej të cilit do të përfitojë një kategori fëmijësh me probleme të dëgjueshmërisë”. (Fjala e ministrit të Shëndetësisë, Ilir Beqaj, në Konferencën…
Më tepër