Monthly Archives: June 2016

SKANDALI/ Të sëmurët me kancer shtohen, buxheti për ilaçet ulet

Numri i të sëmurëve me kancer po arrin shifra të frikshme. Në fakt, sipas mjekëve, pritet që së shpejti kanceri të jetë shkaku kryesor i vdekjeve në Shqipëri, duke kaluar edhe sëmundjet kardiovaskulare që tashmë janë në vend të parë. Pavarësisht këtij alarmi, të sëmurët me kancer janë ata që vuajnë më shumë nga mungesat…
Më tepër

Skandal, qindra fëmijë drejt shurdhërimit, institucionet abuzojnë dhe heshtin

Shoqata “Together for life”, ka kryer një investigim për implantin koklear, një operacion për fëmijët që lindin me probleme dëgjimi. Që prej dy vitesh, qeveria ka deklaruar se ky operacion është i rimbursueshëm, por sot qindra pacientë qëndrojnë në pritje kur në të vërtetë ai nuk ofrohet fare si shërbim. Sipas mjekes pediatre otorinolaringologe, Edlira…
Më tepër

Shoqata “Together For Life” viziton zyrat e punës

Tiranë, 2 Qershor /ATSH- Z.Tosku/-Ministria e Mirëqënies Sociale dhe Rinisë, në një komunikim në rrjetin social facebook, ka bërë të ditur se shoqata “Together for life”, ka vizituar zyrat e punës më 25 të rinj në europë. Aktualisht Shoqata “Together For Life” është duke zbatuar projektin e 4-të nga Yuth in Action, e financuar nga…
Më tepër

Dita Botërore e Hemofilisë, pacientët ngrenë zërin: S’kemi nevojë për fjalë

Në kuadër të Ditës Botërore të Hemofilisë, Shoqata “Together For Life” dhe Shoqata Shqiptare e Hemofilisë organizuan një aktivitet që u zhvillua në Hotel Tirana International. Paneli ishte i veçantë, pasi përballë gazetarëve dhe në krah të drejtuesve të institucioneve dhe organizateve ishin pacientët, të cilët folën për problemet që ndeshin në sistemin shëndetësor. Drejtoresha…
Më tepër