Monthly Archives: March 2018

Ofertë për vend pune: Menaxher/e Projektesh

Njoftimi Organizata Together for Life (TFL) ka një pozicion të hapur për Menaxher/e Projektesh. Kërkohet një kandidat/e që është në gjendje të kontraktohet brenda marsit 2018. Kandidati/ja do të trajnohet nga Menaxherja e Përgjithshme e Projekteve të organizatës në 2-3 javët e para të punës. Përshkrimi i shkurtër i organizatës Organizata Together for Life (TFL)…
Më tepër

Spitali “Nënë Tereza” diskriminoi pacientët në shërbimin e hematologjisë

Në një vendim të marrë me nr. 49, dt. 07.02.2018, Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi e ka akuzuar Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza” se ka diskriminuar drejtpërdrejtë shtetasen G. D., dhe të gjithë pacientët e Shërbimit të Hematologjisë për shkak të gjendjes shëndetësore. Vendimi i Komisionerit vjen pas një kërkese të bërë në muajin shkurt…
Më tepër

HAP dhe TFL çelin panairin e ushqyerjes së shëndetshme në Dibër

“Ju bëj thirrje bashkëmoshatarëve të mi, jo vetëm në Bulqizë por kudo në Shqipëri: Lini pas ushqimet e shpejta dhe konsumoni fruta dhe zarzavate, me siguri do të rriteni më të shëndetshëm dhe nuk do të vuani kurrë nga mbipesha”  Agustin Perkoxha, nxënës. Përgjatë muajit shkurt u zhvilluan 3 panaire në shkollat 9-vjeçare “26 Korriku”…
Më tepër

Të drejtat e pacientëve në sistemin shëndetësor: Çdo shërbim merret i gjysmuar

  Siguria e medikamenteve, mungesa e pajisjeve mjekësore, sorollatjet dhe burokracitë në sistemin shëndetësor ishin disa nga shqetësimet kryesore që ngritën sot pacientët me sëmundje kronike, në vazhdën e sesioneve informuese që shoqata “Together For Life” po zhvillon për fuqizimin, mbrojtjen dhe të drejtat ligjore të pacientëve në sistemin shëndetësor. “Nëse drejtohesh në sistemin shëndetësor…
Më tepër