Monthly Archives: April 2018

Dua djalë

  Denisa Canameti/ Emanuel Smaka Një ekzaminim me ultratinguj (eko) mund të zbulojë seksin e fetusit në mënyrë JO 100% të besueshme para javës së 12-të të shtatzënisë, duke mundësuar kështu abortin selektiv të vajzave, si dhe duke rrezikuar shëndetin e nënës. Kostoja e ulët dhe jo invazive e ekzaminimit me ultratinguj ka çuar në…
Më tepër

Menaxhimi i mbetjeve urbane. TFL takim në Bashkinë Patos

Shoqata Together for Life, zhvilloi një takim me përfaqesues të Bashkisë Patos, ekspertë dhe inxhinierë të mjedisit. Gjatë takimit u bë prezantimi i projektit "Informim - komunikimi për politikat mjedisore, fokusuar në menaxhimin e mbetjeve urbane", si dhe u diskutua lidhur me zbatimin e programit mjedisor të bashkisë.   Blerina Troka, eksperte e mjedisit pranë…
Më tepër

TFl i bashkohet nismës: “Lumenj të pastër, bregdet i pastër”

Misioni i Ditës së Tokës është të mbështesë, të edukojë dhe të nxisë lëvizjen mjedisore në mbarë botën. Në vitin 1970, Senatori amerikan dhe aktivisti mjedisor Gaylord Nelson inicioi një veprim mjedisor të titulluar Dita e Tokës, si përgjigje ndaj degradimit të gjerë mjedisor. Që nga ajo kohë, kjo ditë është përkujtuar në mbarë botën si…
Më tepër

Hapja e negociatave të Anëtarësimit të Shqipërisë në BE, Progres por përgjegjësi më e madhe për respektimin e të Drejtave të Njeriut

Në datë 17 Prill 2018, Komisioni Europian rekomandoi hapjen e negociatave të Anëtarësimit të Shqipërisë në Bashkimin Europian. Njëkohësisht, theksoi se baza e këtij anëtarësimi është mbajtja dhe thellimi i reformave aktuale për zbatimin e 5 prioriteteve kyçe, si: reforma në sistemin e drejtësisë, në administratën publike, lufta kundër korrupsionit, lufta kundër krimit të organizuar,…
Më tepër