Category Archives: Media

TFL në Dibër, pacientët rrëfejnë problemet me sistemin shëndetësor

Shoqata Together for Life zhvilloi në Dibër sesionin e parë informues në kuadër të projektit “Të drejtat e pacientëve në sistemin e drejtësisë”. Qytetarët u njohën me kuadrin kushtetues dhe ligjor për mbrojtjen e të drejtave të pacientëve, institucionet përgjegjëse dhe procedurat që duhet të ndjekin për mbrojtjen e të drejtës për shëndet. Ky projekt…
Më tepër

Dita Evropiane e të Drejtave të Pacientëve: Pacientët duhet të mbështeten

"Pacientët duhet të mbështeten, jo të fajësohen". Kështu u shprehën përfaqësues të ndryshëm të organizatave të shoqërisë civile dhe të institucioneve evropiane në takimin e 12-të të Ditës Evropiane për të Drejtat e Pacientëve, të zhvilluar me datën 23 maj në Parlamentin Evropian në Bruksel. Konferenca me temë "Zbatimi i terapisë: vlerësoni ndikimin për pacientët…
Më tepër

Fitohet gjyqi i parë në mbrojtjen e të drejtave të punëmarrësve

Gjykata e Tiranës vendosi më dt. 21 maj 2018 t'i japë të drejtë një punëmarrëseje e cila kishte paditur kompaninë Call Center ku punonte për heqje pa të drejtë nga puna, duke vendosur edhe dhënien e dëmshpërblimit. Punëmarrësja F.D., e përfaqësuar në gjykatë nga avokati Gridi Shehu, u largua vitin e kaluar nga puna në…
Më tepër

KPT konstaton shkelje të të drejtave të pacientëve të papërgjegjshëm penalisht

Komiteti Europian i Parandalimit të Torturës konstaton shkelje të rënda të të drejtave të pacientëve të papërgjegjshëm penalisht Më datë 24 maj 2018, Komiteti Europian i Parandalimit të Torturës dhe Trajtimit apo Dënimit Johuman dhe Degradues (KPT) publikoi Raportin pas vizitës së zhvilluar në Shqipëri më dt. 2-9 shkurt 2017, si dhe pas dërgimit të përgjigjeve…
Më tepër