Category Archives: Investigime

Hetim administrativ mbi diskriminimin e pacientëve me kancer. TFL dhe KSHH vënë në lëvizje Komisionerin

Në një vendim të marrë me nr. 49, dt. 07.02.2018, Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi e ka akuzuar Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza” se ka diskriminuar drejtpërdrejtë shtetasen G. D., dhe të gjithë pacientët e Shërbimit të Hematologjisë për shkak të gjendjes shëndetësore. Vendimi i Komisionerit vjen pas një kërkese të bërë në muajin shkurt…
Më tepër

TFL sesion informues me pacientët/ Gati për formulim zyrtar të problematikave

Çmimi i lartë i ilaçeve, siguria e tyre, koha e shërbimit, sorollatjet nëpër spitale, barrierat burokratike – këto ishin vetëm disa nga problematikat e ngritura nga pacientët gjatë një sesioni informues të organizuar nga shoqata “Together for Life” me pacient dhe përfaqësues të shoqatave të pacientëve. Ky sesion informues u organizua në kuadër të projektit…
Më tepër

Shifra të reja/ 2013-2017: 3-fishohet numri i mjekëve të larguar

  Certifikata e sjelljes së mirë profesionale (Good Standing Cerificate) lëshohet nga Urdhri/Dhoma apo Shoqata e Mjekëve të vendit të vet, ku vërtetohet se mjeku është i regjistruar, e ushtron profesionin dhe se gjatë ushtrimit të profesionit nuk ka asnjë masë disiplinore kundrejt tij/saj. Kjo certifikatë është një dokument që kërkohet nga të gjithë mjekët…
Më tepër

Të Drejtat e Pacientit nuk njihen, injorohet Urdhri i Ministrit

Gazetarë: Ornela Hila, Elona Tereziu, Donjeta Zeqa Karta e të Drejtave të Pacientit është një dokument zyrtar ndërkombëtar i miratuar nga Ministria e Shëndetësisë në Shqipëri që më 15 dhjetor 2010 dhe përmban 16 pika. Kjo kartë shërben për të vendosur pacientin në qendër të sistemit shëndetësor duke përmirësuar vazhdimisht cilësinë e kujdesit shëndetësor. Pavarësisht…
Më tepër