Category Archives: Newsletter

Raport vjetor mbi denoncimet e ardhura për sistemin shëndetësor në portalet shëndetësore të TFL

Përgatitën raportin: Arlinda Shehu Gjypi Blertina Koka Denisa Canameti Shoqata “Together for Life” ka zbatuar projektin “Forcimi i demokracisë në sistemin shëndetësor duke respektuar të drejtat e njeriut”, i cili mbështetet financiarisht nga Ambasada e Mbretërisë së Vendeve të Ulëta. Projekti filloi në muajin gusht 2017 dhe u mbyll në muajin korrik 2018. Gjatë kësaj…
Më tepër

ISHSH padit IDP në gjykatë, shkak kërkesa për informacion e TFL për inspektimet mbi abortin

Shoqata Together for Life po implementon projektin “Forcimi i demokracisë në sistemin shëndetësor duke respektuar të drejtat e njeriut”, mbështetur nga Ambasada e Mbretërisë së Vendeve të Ulëta. Në kuadër të këtij projekti, shoqata, nëpërmjet Gazetës Shëndet Plus, kërkoi informacion lidhur me numrin e inspektimeve që janë kryer gjatë viteve 2016-2017 në klinikat dhe spitalet…
Më tepër

Fitohet gjyqi i parë në mbrojtjen e të drejtave të punëmarrësve

Gjykata e Tiranës vendosi më dt. 21 maj 2018 t'i japë të drejtë një punëmarrëseje e cila kishte paditur kompaninë Call Center ku punonte për heqje pa të drejtë nga puna, duke vendosur edhe dhënien e dëmshpërblimit. Punëmarrësja F.D., e përfaqësuar në gjykatë nga avokati Gridi Shehu, u largua vitin e kaluar nga puna në…
Më tepër

KPT konstaton shkelje të të drejtave të pacientëve të papërgjegjshëm penalisht

Komiteti Europian i Parandalimit të Torturës konstaton shkelje të rënda të të drejtave të pacientëve të papërgjegjshëm penalisht Më datë 24 maj 2018, Komiteti Europian i Parandalimit të Torturës dhe Trajtimit apo Dënimit Johuman dhe Degradues (KPT) publikoi Raportin pas vizitës së zhvilluar në Shqipëri më dt. 2-9 shkurt 2017, si dhe pas dërgimit të përgjigjeve…
Më tepër