Monthly Archives: June 2016

SKANDALI: Shërbimi i hematologjisë, ilaçet futen kontrabandë, në rrezik jeta e pacientëve

Denisa Canameti, Xhovana Kodra, gazeta “Shëndet+” (Click here for English version) Shërbimi i Hematologjisë është një shërbim unikal për të gjithë Shqipërinë. Në pavionin e hematologjisë në QSUT paraqiten gati 300 raste të reja çdo vit me sëmundje malinje të gjakut. Problem kryesor në të përbën mungesa sistemike e medikamenteve, të cilët futen “kontrabandë” dhe blihen…
Më tepër

SKANDALI/ Abuzimi me pacientët, nga reanimacioni në shtëpi ende të sëmurë

Denisa Canameti, gazeta “Shëndet+” Pacientët në QSUT dërgohen nga shërbimi i reanimacionit drejt e në shtëpi, pavarësisht nevojës për trajtim të mëtejshëm në spital. Një sjellje e tillë, në kundërshtim me ligjin, vë në rrezik jetën e tyre. Shefi i shërbimit të reanimacionit, Ilir Ohri, thotë se e di që një gjë e tillë është…
Më tepër