Monthly Archives: February 2017

Turp! MSH dhe Fondi, partnerë në krimin kundër fëmijëve

Denisa Canameti / Shëndet+ “Qindra fëmijë rrezikojnë të mbeten shurdhë”. Ishte ky kryetitulli i një prej investigimeve të bëra nga gazeta “Shëndet +”, i cili u publikua vetëm para pak ditësh. Ky investigim lidhej me mundësinë e mohuar për implant koklear të fëmijëve që lindin me probleme në dëgjim. Pavarësisht se kjo ndërhyrje është në listën…
Më tepër

Qindra fëmijë rrezikojnë shurdhimin, ministria “vazhdon studimet”

Arlinda Gjypi Qindra fëmijë rrezikojnë shurdhimin. Me gjithë ngritjen e zërit, duket se Ministria e Shëndetësisë e ka marrë “me terezi” këtë çështje, që duket shumë e largët për përparësitë e saj. Teksa Ministria e Shëndetësisë premtoi në vitin 2014 zgjidhjen e çështjes së implantit koklear, sot në 2016-n fëmijët që lindin me probleme me…
Më tepër

Implanti koklear, fëmijët me probleme dëgjueshmërie dhe privilegjet shëndetësore të ministrit Beqaj

Arlinda Gjypi, kryeredaktore e gazetës “Shëndet+” dhe Shëndeti Online “Në përmbushje të angazhimeve tona programore, në 10 paketat e shërbimeve të kujdesit shëndetësor që miratuam në qershor, përfshihet edhe ajo e implantit koklear, prej të cilit do të përfitojë një kategori fëmijësh me probleme të dëgjueshmërisë”. (Fjala e ministrit të Shëndetësisë, Ilir Beqaj, në Konferencën…
Më tepër