Monthly Archives: April 2018

Dua djalë

  Denisa Canameti/ Emanuel Smaka Një ekzaminim me ultratinguj (eko) mund të zbulojë seksin e fetusit në mënyrë JO 100% të besueshme para javës së 12-të të shtatzënisë, duke mundësuar kështu abortin selektiv të vajzave, si dhe duke rrezikuar shëndetin e nënës. Kostoja e ulët dhe jo invazive e ekzaminimit me ultratinguj ka çuar në…
Më tepër

Menaxhimi i mbetjeve urbane. TFL takim në Bashkinë Patos

Shoqata Together for Life, zhvilloi një takim me përfaqesues të Bashkisë Patos, ekspertë dhe inxhinierë të mjedisit. Gjatë takimit u bë prezantimi i projektit "Informim - komunikimi për politikat mjedisore, fokusuar në menaxhimin e mbetjeve urbane", si dhe u diskutua lidhur me zbatimin e programit mjedisor të bashkisë.   Blerina Troka, eksperte e mjedisit pranë…
Më tepër

TFl i bashkohet nismës: “Lumenj të pastër, bregdet i pastër”

Misioni i Ditës së Tokës është të mbështesë, të edukojë dhe të nxisë lëvizjen mjedisore në mbarë botën. Në vitin 1970, Senatori amerikan dhe aktivisti mjedisor Gaylord Nelson inicioi një veprim mjedisor të titulluar Dita e Tokës, si përgjigje ndaj degradimit të gjerë mjedisor. Që nga ajo kohë, kjo ditë është përkujtuar në mbarë botën si…
Më tepër