Monthly Archives: June 2019

Gjykata konfirmon diskriminimin e pacientit me hemofili; rrëzohet kërkesë-padia e MShMS

Sot, në dt. 18.06.2019, Gjykata Administrative e Shkallës së Parë Tiranë ka vendosur rrëzimin e kërkesë-padisë së Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale (MShMS), për shfuqizimin e Vendimit nr. 17, dt. 05.02.2019, të Komisionerit për Mbrojtjen nga Diskriminimi. Në këtë Vendim, Komisioneri kishte konstatuar: ”Diskriminimin për shkak të aftësisë së kufizuar të z. Besart Nezaj, nga…
Më tepër

TFL në media: Sa na kushton mjekësia?

Sa na kushton mjekësia? A është vërtet kujdesi shëndetësor një barrë e rëndë dhe gati e papërballueshme financiarisht për familjet shqiptare? A kanë barnat një kosto të lartë në krahasim me pagat që qytetarët marrin? E ftuar në emisionin Vizioni i Pasdites në VIZION PLUS, znj. Denisa Canameti, projekt koordinatore pranë Shoqata Together for Life, njëherësh edhe kryeredaktore e Gazeta…
Më tepër

Sfidat e Pacientëve me Hemofili

Sfidat e Pacientëve me Hemofili në Shqipëri?! Prill 2019, Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ul buxhetin për këta pacientë. https://www.facebook.com/TogetherforlifeAL/videos/267320117507543/
Më tepër

Përmirësimi i standardeve të punës në sektorin e shërbimeve (BPO) rrit punësimin dhe ekonominë e vendit

Shoqata Albanian Business Services Association (ABSA) në partneritet me shoqatën “Together for Life” (TFL) kanë filluar zbatimin e projektit “Mbështetje sektorit BPO” përmes kuadrit ligjor, avokimit dhe lobimit me qëllim rritjen ekonomike dhe punësimin”, i cili mbështetet financiarisht nga RisiAlbania.  Qëllimi i këtij projekti është zhvillimi i sektorit BPO përmes lehtësimit të politikave të biznesit…
Më tepër