Monthly Archives: July 2019

Struktura e punësimit: Nga bujqësia drejt sektorit të shërbimeve

Sipas të dhënave të fundit të Instituti i Statistikave, gjatë tremujorit të parë të vitit 2019, shkalla e punësimit për popullsinë 15-64 vjeç është 60,3 %. Ritmi vjetor i rritjes së punësimit për popullsinë 15 vjeç e lart, nga tremujori i parë i vitit 2018 në tremujorin e parë të vitit 2019, është 1,4 %. Punësimi…
Më tepër

Sektori BPO, ja pse bizneset e huaja po zgjedhin Shqipërinë

Sektori BPO, ja pse bizneset e huaja po zgjedhin Shqipërinë Në fushën e biznesit, sektori BPO apo sektori i shërbimeve të nënkontraktuara është një sektor i ri dhe në zhvillim në vendet e Ballkanit. Edhe në Shqipëri ky sektor ka parë një rritje të qëndrueshme që nga fillimi i tij dhe aktualisht po punëson 30.000…
Më tepër