Monthly Archives: January 2021

STUDIMI: Si ndikoi Covid-19 tek personat me aftësi të kufizuara

Ndikimi i COVID-19 tek personat me aftësi të kufizuar 95% e personave me aftësi të kufizuara kanë pasur probleme financiare të drejtpërdrejta si rezultat i pandemisë Covid-19 Ulja e të ardhurave, pamundësia për të përballuar jetesën, humbja e vendit të punës dhe nevojat e rritura për ushqime, ilaçe dhe detergjentë përbënin mbi 95% të të…
Më tepër

Mungesë transparence për përdorimin e fondeve publike në shëndetësi

Transparenca është një nga parimet bazë të ligjit për prokurimet publike në Shqipëri. Për rrjedhojë, ofrimi i informacionit për përdorimin e parave publike në shëndetësi duhet të jetë tashmë një praktikë e konsoliduar dhe treguese e funksionimit të ligjit në Shqipëri, dhe jo të arrijë në kushtet e betejave ligjore. Shoqata “Together for Life” përgjatë…
Më tepër

Potencialet e biznesit në Bashkinë Dibër për të ofruar mundësi punësimi për të rinjtë

Potencialet e biznesit në Bashkinë Dibër për të ofruar mundësi punësimi për të rinjtë Raporti “Potencialet e biznesit në Bashkinë Dibër për të ofruar mundësi punësimi për të rinjtë” është zhvilluar nga shoqata “Together for Life”, në kuadër të projektit “Të luftojmë krimin e organizuar dhe mbështesim zhvillimin e të rinjve në Dibër”, mbështetur nga…
Më tepër

Të mbrojmë të rinjtë nga rruga e krimit!

Të mbrojmë të rinjtë nga rruga e krimit As të pasurit para, as mungesa e tyre nuk janë shkaku kryesor që i çon të rinjtë drejt përfshirjes në aktivitete të jashtëligjshme. Një jetesë pa dashuri dhe me dhunë krijon të rinj pa vetëbesim dhe që janë preh e lehtë për krimin dhe kriminelët. Shoqata Together…
Më tepër