Category Archives: Media

Përditësim mbi Progresin Shkencor për Praktikën Epidemiologjike dhe Klinike të COVID-19

Përditësim mbi Progresin Shkencor për Praktikën Epidemiologjike dhe Klinike të COVID-19 Kjo analizë i vjen në ndihmë personelit shëndetësor, profesionistëve të shëndetit publik dhe ekipeve epidemiologjike në Shqipëri duke ndihmuar vendim-marrjen epidemiologjike dhe klinike. Çdo deklaratë apo fakt i përfshirë/përmendur në këtë analizë është mbështetur dhe konsultuar me studimet e ditëve të fundit që komuniteti…
Më tepër

Përditësim mbi Progresin Shkencor për COVID-19

Përditësim mbi Progresin Shkencor për COVID-19 Konsiderata hematologjike për klasifikimin e ashpërsisë së sëmundjes tek pacientët me COVID-19: Modeli kohor i përqindjes së limfociteve Shpërthimi epidemik aktual nga koronavirusi i ri SARS-CoV-2 (ose 2019-nCoV) dhe infeksionit të cilin ai shkakton (COVID-19) ka vendosur përpara pasigurisë së lartë vendime të caktuara klinike. Megjithatë, shtimi eksponencial i…
Më tepër

30% e kursantëve me arsim të lartë pranë Qendrës së Formimit Profesional, kurse për IT

“Pranë Qendrës së Formimit Profesional nr.1, Tiranë ofrohen disa kurse të cilat përfshihen në sektorin e BPO-ve. Këto kurse janë: ëeb-design, grafik-desing, mirëmbajtje rrjeti (konfigurim server, router) si dhe kurset e gjuhës te huaj, anglisht, italisht dhe gjermanisht”. Në një intervistë për shoqatën Together for Life, Drejtoresha e Qendrës së Formimit Profesional nr.1, Tiranë, Hanëme Mata, flet lidhur…
Më tepër