Category Archives: Investigime

TFL fiton betejën gjyqësore për fëmijët me probleme të rënda dëgjimi

Gjykata konstaton diskriminim e të miturit me shurdhësi të rëndë në dëgjim dhe urdhëron ndreqjen e pasojave shëndetësore. Shoqata Together for life, në bashkëpunim me Komitetin Shqiptar të Helsinkit, ka ndjekur në rrugë gjyqësore çështjen e të miturit G. L., i cili është diagnostikuar me ”Hypoacusia billateralis profonda, surdomutisim”, ose shurdhësi e rëndë në të…
Më tepër

Hetim administrativ mbi diskriminimin e pacientëve me kancer. TFL dhe KSHH vënë në lëvizje Komisionerin

Në një vendim të marrë me nr. 49, dt. 07.02.2018, Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi e ka akuzuar Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza” se ka diskriminuar drejtpërdrejtë shtetasen G. D., dhe të gjithë pacientët e Shërbimit të Hematologjisë për shkak të gjendjes shëndetësore. Vendimi i Komisionerit vjen pas një kërkese të bërë në muajin shkurt…
Më tepër

TFL sesion informues me pacientët/ Gati për formulim zyrtar të problematikave

Çmimi i lartë i ilaçeve, siguria e tyre, koha e shërbimit, sorollatjet nëpër spitale, barrierat burokratike – këto ishin vetëm disa nga problematikat e ngritura nga pacientët gjatë një sesioni informues të organizuar nga shoqata “Together for Life” me pacient dhe përfaqësues të shoqatave të pacientëve. Ky sesion informues u organizua në kuadër të projektit…
Më tepër

Shifra të reja/ 2013-2017: 3-fishohet numri i mjekëve të larguar

  Certifikata e sjelljes së mirë profesionale (Good Standing Cerificate) lëshohet nga Urdhri/Dhoma apo Shoqata e Mjekëve të vendit të vet, ku vërtetohet se mjeku është i regjistruar, e ushtron profesionin dhe se gjatë ushtrimit të profesionit nuk ka asnjë masë disiplinore kundrejt tij/saj. Kjo certifikatë është një dokument që kërkohet nga të gjithë mjekët…
Më tepër