Teknologjia e avancuar favorizon abortet selektive

Ligji mbi abortin në Shqipëri është miratuar në vitin 1996 dhe parashikon ndërprerjen e shtatzënisë deri në javën e 12-të. Pas javës së 12-të aborti bëhet vetëm nëse rrezikohet jeta e e nënës apo nëse fëmija ka anomali jo të përputhshme me jetën. Në një rezolutë të Komisionit Europian midis të tjerash përmendet që edhe në Shqipëri po ndodh ndërprerja e shtatzënisë për arsye të gjinisë. Ky quhet abort selektiv. Deri në javën e 12-të të shtatzënisë nuk dallohet plotësisht gjinia e bebit. Por ka laboratorë të specializuar në Shqipëri që bëjnë një analizë që quhet testi panoramik ose NIPT, e cila analizon gjakun e nënës për të gjetur gjininë e fëmijës edhe pa arritur java e 12-të…

Për më shumë lexoni në linkun më poshtë…

Teknologjia e avancuar favorizon abortet selektive

Comments are closed.