Sektori BPO, ja pse bizneset e huaja po zgjedhin Shqipërinë

Sektori BPO, ja pse bizneset e huaja po zgjedhin Shqipërinë

Në fushën e biznesit, sektori BPO apo sektori i shërbimeve të nënkontraktuara është një sektor i ri dhe në zhvillim në vendet e Ballkanit. Edhe në Shqipëri ky sektor ka parë një rritje të qëndrueshme që nga fillimi i tij dhe aktualisht po punëson 30.000 profesionistë, kjo sipas Agjencisë Kombëtare të Zhvillimit të Investimeve.

Zhvillimi i BPO është mjaft i rëndësishëm për ekonominë e vendit, së pari, sepse është
një investim i huaj që vjen dhe hedh vështrimin në asetet e Shqipërisë, së dyti konfirmon më tej marrëdhëniet e bashkëpunimit të biznesit të huaj me vendin tonë.

No Comments Yet.

Leave a comment